Navigatie

 

Extraatje verdienen in de zomervakantie.

Vroeger kreeg ik van mijn ouders in de zomervakantie de mogelijkheid om extra geld te verdienen door klusjes te doen. Ik wilde deze 'traditie' voortzetten....

Levi en Jeftha zijn nu 5 en 3,5 jaar oud, dus ik wilde rustig starten met deze leuke leerzame traditie. Aan het begin van de zomervakantie mochten de jongens wat bedenken wat ze graag wilden gaan doen, een leuk uitje.

Ze wilden dolgraag naar de bioscoop en we hebben gekozen voor de film Cars 3. We hebben uitgerekend hoeveel geld we nodig hebben voor ons uitje en dit heb ik in kleingeld in het witte bakje gedaan. Ik heb gekozen voor willekeurige munten, van €2 munten tot 5 centen. 

De kids hebben samen klusjes bedacht die ze konden doen om geld te verdienen. De eerste dag waren ze erg enthousiast en hebben ze gelijk 3 klusjes gedaan. Van was opvouwen tot de vaatwasser uitpakken tot een simpel klusje als het konijn eten geven. 

Levi had al snel door dat de grote munten veel meer waard waren dan de kleinere. Jeftha was allang blij met een muntje en probeerde soms stiekem 2 muntjes per keer te doen. Slimmerikken. 
 

De hele zomervakantie bleven ze klusjes doen, ook klusjes waar ze geen geld voor kregen, omdat a) ik het niet zei en b) zij er niet om vroegen. Hopelijk houden we dat erin. Gisteren op de laatste vakantie dag hebben ze het laatste klusje gedaan zodat zij genoeg geld hebben verdiend om naar de film te gaan. 

Helaas was de film Cars 3 alleen nog maar in 3D te bekijken en dat vond ik niet zo'n goed idee. Dus we hebben gekozen voor Brandweerman Sam: UFO alarm! Vanmiddag gaan we hem bekijken, ik ben erg benieuwd wat de boys ervan vinden. En volgend jaar, doen we het opnieuw! 

 

© 2015 - 2017 Jippiez | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel